Μετά το άνοιγμα της ηλικιακής ομάδας 30-39, οι υφυπουργοι Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιώργος Κώτσηρας αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19.

Η υφυπουργός εργασίας είναι μόλις 33 ετών ενώ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης 37 ετών.

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού των 30-39

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη 2,2 εκατ. πολίτες, ηλικίας 30-39 χρόνων και 40-44 χρόνων, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο της AstraZeneca καθώς ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού, με αρκετά ραντεβού διαθέσιμα ακόμη και για τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως επισήμανε χθες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), αρμόδιος για την «Ελευθερία», κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Όποιος κλείσει το ραντεβού του σήμερα μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα» εξήγησε ο γενικός γραμματέας. Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 40-44 και από Μεγάλο Σάββατο για τους 45-49, πιο συγκεκριμένα.

Με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών από την επόμενη Τετάρτη, με περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα – θα ενταχθούν και ιδιωτικές δομές υγείας-, με διευρυμένο ωράριο αλλά και με ένα ακόμη διαθέσιμο, εγκεκριμένο εμβόλιο, το μιας δόσης σκεύασμα της Johnson&Johnson.