Υπέρ της άρσης ασυλίας του καταδικασμένου ευρωβουλευτή και ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 658 να ψηφίζουν υπέρ και 25 κατά.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί, ενώ η ψηφοφορία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανοίγει τον δρόμο για τη σύλληψή του από τις Βελγικές Αρχές και την έκδοσή του στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

567

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, «κρύφτηκε» πίσω από την ασυλία της θέσης που είχε ως ευρωβουλευτής.

Αξίζει να σημειωθεί τις προηγούμενες μέρες είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις στις Βρυξέλες για την άρση ασυλίας του. Μάλιστα η πόλη είχε γεμίσει με αφίσες που έλεγαν ότι η θέση του Λαγού είναι στη φυλακή και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο.



Η κίνηση του Γιάννη Λαγού που πυροδότησε την ανησυχία 

Άξιον προσοχής είναι ότι πριν την ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο, ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός εμφανίστηκε στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό, μία κίνηση που πυροδότησε ανησυχία για το αν σχεδίαζε να φύγει από τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει τη Μεγάλη Τετάρτη για Νορβηγία.

«Σας γλεντάω, χωρίς καν να προσπαθώ»

Πάντως ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media δεν το παραδέχτηκε, όπως ήταν αναμενόμενο.

«Για να μαθαίνουν οι ανόητοι ευρωβουλευτές και δημοσιογράφοι.Ούτε Νορβηγία θα πάω,ούτε στην Ελλάδα θα γυρίσω τις επόμενες μέρες. Να με ρωτάτε πρώτα βρε χαζοί. Σας γλεντάω,χωρίς καν να προσπαθώ», έγραψε χαρακτηριστικά.