Ούτε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην Μεγάλη Εβδομάδα δεν αναστέλλει τις κινητοποίησεις του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο. Σήμερα το απόγευμα ο Αλέξη Τσίπρας θα μιλήσει σε διαδικτυακή εκδήλωση για το σχέδιο νόμου Χατζηδάκη «για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών», όπως αναφέρουν στην Κουμουνδούρου.

Θα μιλήσει σε εκδήλωση μέσω Facebook

Στην εκδήλωση η οποία θα μεταδοθεί από το facebook και το YouTube θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα, συνδικαλιστικών φορέων από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, εργολαβικών εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι από τους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού – επισιτισμού, των μεταφορών και του Πολιτισμού.

«Η ΝΔ προωθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης βγαλμένο από τις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής χρεοκοπίας», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο πρώτος σταθμός της μάχης που θα δοθεί το επόμενο διάστημα θα είναι στις 6 Μαΐου, στη μεγάλη απεργία». «Ζητούμενο είναι η ΝΔ να πάρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρέπει να προχωρήσει σε αυτήν την πολιτική», διεμήνυσε ο ίδιος. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι «το νομοσχέδιο αυτό καταργεί το 8ωρο, φέρνει απλήρωτες υπερωρίες –κάτι που σημαίνει μείωση μισθού- όταν δίνει για παράδειγμα τη δυνατότητα, ένας εργαζόμενος να δουλεύει επί 6 μήνες δεκάωρα και να μην πληρώνεται ούτε μία ώρα υπερωρία».

Παράλληλα ανέφερε ότι «ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η ΝΔ όταν ήρθε στην κυβέρνηση ήταν να μειώσει τα πρόστιμα της επιθεώρησης εργασίας». «Τον Μάιο το 2017, μεγάλη συστημική τράπεζα κατέβαλε πρόστιμο ύψους 1,6 εκ. ευρώ για απλήρωτες υπερωρίες εργαζομένων. Με το σημερινό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση, το ίδιο πρόστιμο θα ήταν μόλις 109.000 ευρώ», εξήγησε. «Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία όχι μόνο καταργεί το 8ωρο και καθιερώνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αλλά ταυτόχρονα διαλύει και οποιοδήποτε πλαίσιο ελέγχου της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η ΝΔ στηρίζει την εργοδοτική παραβατικότητα και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «το μήνυμά της στους εργοδότες είναι ξεκάθαρο: συμφέρει πιο πολύ να πληρώσεις πρόστιμο, παρά να πληρώσεις υπερωρίες».