Την Προεδρική Φρουρά επισκέφθηκε μετά το πέρας της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους, αλλά και παρακολούθησε το ντύσιμο ενός Εύζωνα, ενημερώθηκε για την σημασία κάθε στοιχείου της φορεσιάς, ενώ βρέθηκε και στο χώρο του εργαστηρίου, όπου κατασκευάζονται οι παραδοσιακές φορεσιές της φρουράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Προεδρική Φρουρά ήταν από τις πρώτες που αντέδρασε μετά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τουρκία και το φραστικό επεισόδιο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μάλιστα, η ανάρτηση που είχε κάνει μέσα από την σελίδα στο Facebook που διατηρεί η Προεδρική Φρουρά ήταν χαρακτηριστική για τα μηνύματα εκείνης της ημέρας.

 Σύμφωνα με την Προεδρική Φρουρά, ο υπουργός Εξωτερικών λόγω του ύψους του θα μπορούσε να είναι εύζωνας. «Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έχει ΥΨΟΣ 1,92. Θα μπορούσε να ήταν και Εύζων!», αναφέρει στο Twitter η Προεδρική Φρουρά, συνοδεύοντας την ανάρτησή με μία φωτογραφία του Ν. Δένδια.


Δεν θα μπορούσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, που επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να μην επισκεφθεί και τον χώρο της Προεδρικής Φρουράς και να ξεναγηθεί.

 Νωρίτερα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, για την προγραμματισμένη του συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Δένδιας την ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και στην τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου. Συζήτησαν, επίσης, για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και για την επικείμενη πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.