«Χρειάζονται να γίνουν 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ώστε να επιτύχουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την απογοήτευση του για το ότι μόλις το 60% των ηλικιών άνω των 80 έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Κατά την εκτίμηση του υπουργού Ανάπτυξης, από την Τρίτη που ανοίγει η πλατφόρμα και για τις νεότερες ηλικίες αλλά και την αύξηση της ροής των εμβολίων το επόμενο διάστημα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Μάλιστα αποκάλυψε πως εταιρίες όπως η αμερικανική αεροπορική DELTA, ετοιμάζει δύο επιπλέον πτήσεις με προορισμό τη χώρα μας, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τον τουρισμό.

«Ο Μάιος θα είναι ένας μήνας κανονικότητας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι εμβολιασμοί». Παράλληλα σημείωσε, πως πρέπει σε κάθε ευκαιρία να υπογραμμίζεται με ένταση η αναγκαιότητα των εμβολιασμών όχι μόνο για τις ζωές των ανθρώπων αλλά και για την οικονομία.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο AstraZeneca, o κ. Γεωργιάδης τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για τις παρενέργειες, εξηγώντας ότι το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας παρενέργειας είναι 1 στο εκατομμύριο. «Το να μπαίνει κάποιος στο αυτοκίνητο με το ενδεχόμενο να τρακάρει είναι 1 στα 1000», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέλος, εξήγησε ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, όμως όταν χρειάζεται για τη θωράκιση της υγείας μας τα καταναλώνουμε.