Το κωμικά οξύμωρο στην περίπτωση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος πήγε στην Σερβία για να εμβολιαστεί, στέλνοντας ένα μήνυμα απαξίωσης και περιφρόνησης του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας, είναι πως ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτης του Α. Τσίπρα το 2015 θα έβαζε τον ελληνικό στρατό να παράξει φάρμακα σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδος.

Ήταν την περίοδο, που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  είχαν αναλάβει και πάλι το ρίσκο της ρήξης με τους δανειστές, δηλαδή να παίξουν την τύχη της χώρας κορώνα γράμματα και ο κίνδυνος για επιστροφή στη δραχμή βρισκόταν προ των πυλών.

Τότε αν θυμάστε μια βουλευτής των ΑΝΕΛ, ονόματι Σταυρούλα Ξουλίδου, σε μια εκδήλωση υπέρ της επιλογής του "όχι" στο δημοψήφισμα - παρωδία τον Ιούλιο του 2015, μαζί με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλο στη Θεσσαλονίκη, είχε αποκαλύψει τις προετοιμασίες που γινόντουσαν στο στρατό για να μοιράσει από φάρμακα μέχρι τρόφιμα και πετρέλαιο στους πολίτες. Δηλαδή χρεοκοπία και μετά κουπόνια.

 Και μάλιστα την δήλωση αυτή, κατά τα λεγόμενα της, την έκανε, έχοντας την έγκριση του Π. Καμμένου, ο οποίος λίγα 24ώρα πριν είχε δημοσίως "διαβεβαιώσει" πως ο "στρατός εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό".

Κάθε λογικός άνθρωπος εκείνη την περίοδο, ακούγοντας όλες αυτές τις "ανατριχιαστικές" λύσεις που σχεδιάζονταν από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ήταν λογικό να αντιδράσει και μάλιστα στη βάση πως οι κυβερνώντες "μεθόδευαν" την μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές και τους ευρωπαίους εταίρους δίχως να υπολογίζουν τις καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής.

Μόνο όταν κατάλαβαν πως θα βρεθούν "κρεμασμένοι" στου Γουδί έκαναν την κωλοτούμπα και φυσικά τους παλικαρισμούς τους πληρώσαμε με ένα χειρότερο τρίτο μνημόνιο.

 Για να επανέλθουμε όμως στην κυρία Ξουλίδου. Τότε που "μαρτύρησε" το σχέδιο εμπλοκής του στρατού στην παραγωγή φαρμάκων επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά της αυτή να υποβαθμιστεί. Κάποιοι μάλιστα προσπάθησαν να την παρουσιάσουν και ως γραφική, καθώς το κόμμα των ΑΝΕΛ δεν φημιζόταν για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των στελεχών του.

 Έλα όμως, που μόνο "κουταμάρες" δεν έλεγε η Σ.  Ξουλίδου, αλλά το σχέδιο για παραγωγή φαρμάκων από το στρατό βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη τον Ιούλιο του 2015, καταδεικνύοντας μια ακόμη σκοτεινή πτυχή των επικίνδυνων ερασιτεχνισμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

 Η εκπομπή Secret με τον Παναγιωτη Τζένο στα Παραπολιτικά 90,1  έφερε στο φως της δημοσιότητας μια παρέμβαση που έκανε προ ημερών σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτεύτρια της αριστεράς και Πρόεδρος του ΕΟΦ κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Κατερίνα Αντωνίου, η οποία σε μια κρίση ειλικρίνειας ομολογεί πως "ναι πήγαμε μέχρι και στα στρατά για να δούμε αν θα φτιάξουμε φάρμακα. Στα εργοστάσια του στρατού. Ναι. Εκεί πηγαίναμε τις πρώτες 100 ημέρες αν θέλετε το πιστεύετε".

 Η κυρία Αντωνίου, με το ηπειρώτικο αξάν της, αναφέρει πως ο σχεδιασμός για παραγωγή φαρμάκων από το στρατό γινόταν τις πρώτες 100 ημέρες, δηλαδή πως η στρατηγική του Α. Τσίπρα και του Π. Καμμένου προέβλεπε πριν το δημοψήφισμα το σενάριο της εξόδου από την Ε.Ε.

Επίσης, στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο σημαντική είναι  και η  ομολογία της πως αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας δίχως να ξέρουμε που πάνε τα τέσσερα. "Εμένα με πήραν από δασκάλα και με έκαναν πρόεδρο του ΕΟΦ", ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης έγιναν ξαφνικά από γιατροί υπουργοί" λέει μεταξύ άλλων, ενώ ρίχνει και μια σπόντα και για τον πρώτο υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλή, λέγοντας ότι δεν ξέραμε που πέφτει το γραφείο του και όταν τον έψαχνε υπαινίσσεται πως δεν τον έβρισκε γιατί έτρωγε τα φρούτα του.

Ακούστε το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά 90,1