Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ενώπιον της αρεοπαγίτου ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Το πρώτο σκέλος της κατάθεσης του κ. Μιωνή σήμερα, διήρκησε επτά ώρες και αφορούσε όλο το φάσμα των καταγγελιών σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου και των άλλων προσώπων που βοήθησαν στην τέλεση των αξιόποινων πράξεων σε βάρος του.

Σημαντικά νέα στοιχεία

Δύο σημαντικά νέα στοιχεία εισφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του ο επιχειρηματίας.

Πρώτον, σε συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει.

Σύμφωνα δηλαδή με πηγές του περιβάλλοντος του Σάμπυ Μιωνή το συγκεκριμένο πρόσωπο του ανέφερε ότι «Γ…» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη», ««Γ…» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους και «ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια».

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας δίνει στοιχεία για σειρά ατοπημάτων από τους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς.

Μεταξύ άλλων φέρεται να αναφέρει στην κατάθεση του ότι τα ατοπήματα, που καταγγέλλει, οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, στην επιβολή παράνομου φορολογικού προστίμου 3.000.000 ευρώ σε βάρος του Σ.Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του συνεργάτη του Α. Σαμαρά και του ίδιου.

Μάλιστα, φέρεται ο επιχειρηματίας να τονίζει στην κατάθεση του στη συνέχεια τα εντάλματα ακυρώθηκαν, το φορολογικό πρόστιμο ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και η δικογραφία κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Την ίδια στιγμή, ο επιχειρηματίας φέρεται να κάνει ακόμα καταγγελία σχετικά με αθωωτικό έγγραφο που ισχυρίζεται ότι έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για να εκβιαστεί και ο Σ.Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί», τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016 φέρεται να σημείωσε ο Σ. Μιωνή στην κατάθεση του.