Σημαντικά νέα στοιχεία εισφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του ενώπιον της αρεοπαγίτου ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή - για την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι ο ίδιος και ο συνέταιρος του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, επισημαίνει ότι η συμμορία στοχοποίησε τον ίδιο και τον συνεργάτη του, Άγγελο Μεταξά για χρηματικούς λόγους και συγκεκριμένα για να τους πάρουν 350.000 ευρώ.

Το ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει ότι ισχύει και για το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Σημαντικά νέα στοιχεία

Ο Σάμπυ Μιωνή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρεται και σε δύο νέα σημαντικά στοιχεία.

Πρώτον, σε συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει.

Σύμφωνα δηλαδή με πηγές του περιβάλλοντος του Σάμπυ Μιωνή το συγκεκριμένο πρόσωπο του ανέφερε ότι «Γ…» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη», ««Γ…» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους και «ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια».

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας δίνει στοιχεία για σειρά ατοπημάτων από τους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς.

Μεταξύ άλλων φέρεται να αναφέρει στην κατάθεση του ότι τα ατοπήματα, που καταγγέλλει, οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, στην επιβολή παράνομου φορολογικού προστίμου 3.000.000 ευρώ σε βάρος του Σ.Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του συνεργάτη του Α. Σαμαρά και του ίδιου.

Μάλιστα, φέρεται ο επιχειρηματίας να τονίζει στην κατάθεση του στη συνέχεια τα εντάλματα ακυρώθηκαν, το φορολογικό πρόστιμο ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και η δικογραφία κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Την ίδια στιγμή, ο επιχειρηματίας φέρεται να κάνει ακόμα καταγγελία σχετικά με αθωωτικό έγγραφο που ισχυρίζεται ότι έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για να εκβιαστεί και ο Σ.Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί», τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016 φέρεται να σημείωσε ο Σ. Μιωνή στην κατάθεση του.