Ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση Novartis και η κατάθεση του αναμένεται να είναι αποκαλυπτική όσον αφορά τις παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Η ακριβής δήλωσή του
«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση της εκβίασης της δικής μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της». Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα», ο επιχειρηματίας απάντησε: «Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Τι είχε καταθέσει στην προανακριτική
Ο κ. Μιωνής είχε προσκομίσει αποκαλυπτικά στοιχεία με την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αλλά και με το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε λίγο πριν η προανακριτική ολοκληρώσει τις εργασίες της.
Τα στοιχεία αυτά ήταν «βόμβες», τόσο για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis όσο και για την εμπλοκή του Νίκου Παππά στο όλο θέμα αλλά και στην προσπάθεια του να στοχοποιηθεί η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.
Η πρώτη κατάθεση Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή έγινε στις 26 Φεβρουαρίου του 2020. Ο κ.Μιωνής είχε αποκαλύψει τις συναντήσεις που έγιναν στο μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου που αφορούσαν διευθέτηση νομικών υποθέσεων.

Μάλιστα είχε αναφερθεί στην απαίτηση χρηματικού ποσού από την πλευρά του κ. Παπαγγελοπούλου προκειμένου να ρυθμιστούν νομικές εκκρεμότητες από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να πληρωθούν δικαστικά έξοδα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη με τον οποίο ο κ.Μιωνή είχε δικαστική διαμάχη λόγω δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν στην περίφημη λίστα.

Ο κ.Μιωνής είχε χρησιμοποιήσει τότε βαρείς χαρακτηρισμούς και είχε μιλήσει για εγκληματική οργάνωση και για παραθεσμικό κύκλωμα με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη συγκεκριμένους εισαγγελικούς λειτουργούς δημοσιογράφους και εκδότες.