Τον… μπούσουλα φαίνεται ότι έχουν χάσει στον ΣΥΡΙΖΑ αφού από την μία επικρίνουν την κυβέρνηση γιατί ανοίγει τα πάντα, ενώ η επιδημιολογική κατάσταση είναι πολύ κακή και από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στον πρωθυπουργό γιατί παίρνει αυστηρά μέτρα για τις μέρες του Πάσχα.

Γκρίνια για τα μέτρα για το Πάσχα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του απάντησε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «οι πολίτες στερούνται ακόμη ένα Πάσχα εξαιτίας της ανικανότητας και ανεμελιάς του κ. Μητσοτάκη» και λίγο πιο κάτω ανέφερε ότι «μετά από έξι μήνες αποτυχημένου lockdown και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Με ρεκόρ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, αποφάσισε (σ.σ ο κ. Μητσοτάκης) να μας πει ότι το ΕΣΥ, που δεν στήριξε, άντεξε. Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί. Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν. Και αποφάσισε τελικά να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι».

Παρέμβαση από Έφη Αχτσιόγλου

Εν τω μεταξύ, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την οικονομία, τόνισε ότι «οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ουσιαστικά είναι μέτρα που «δεν αφορούν την επιβίωση των μικρομεσαίων αλλά ευνοούν προνομιακά τους ισχυρούς».

«Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μέτρα για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς δεν αφορούν τη σώρευση χρεών και την έλλειψη ρευστότητας από την πανδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Εφη Αχτσιόγλου.

«Τελικά, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ωφελήσουν κυρίως και προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Χαμηλόμισθοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες στα πρόθυρα του “λουκέτου” είναι και παραμένουν εκτός των “ραντάρ” του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε με νόημα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.