Το φθινόπωρο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών εργαζομένων, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στον Alpha, μιλώντας για το ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού, ανακοίνωσε πως το φθινόπωρο θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάποιων κατηγοριών εργαζομένων.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ένα «παράδοξο να μην κάνουν το εμβόλιο κάποιοι υγειονομικοί. Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών εργαζομένων πρέπει να ανοίξει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ανοίξει και θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο όταν ο κοροναϊός μπορεί να γίνει μία ενδημική ασθένεια.

«Θα πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά με τα κόμματα για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός για κάποιες κατηγορίες όπως οι υγειονομικοί».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε επιπλέον ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση λόγω μη εμβολιασμού κατά του κοροναϊού ενώ διευκρίνισε ότι δεν αφορά αυτό τους υγειονομικούς.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο»
«Το γεγονός ότι έχουμε τόσα εμβόλια τα οποία είναι ασφαλή και αποτελεσματικά μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα είναι θαύμα της επιστήμης» ανέφερε ο πρωθυπουργός σχετικά με τους όσους ανησυχούν για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου.

«Πράγματι οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία δημιουργεί κάποια ερωτηματικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεν σταματήσαμε το εμβόλιο της AstraZeneca, μιλήσαμε με τους ειδικούς και κρίναμε πως είναι ασφαλές. Η πιθανότητα να πάθεις κάτι από οποιοδήποτε εμβόλιο είναι απειροελάχιστη», τόνισε. «Σίγουρα είναι πιο πιθανό να κολλήσεις covid από το να έχεις μια άσχημη παρενέργεια» πρόσθεσε.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ απηύθυνε, δε, νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας ότι «είναι μια τραγωδία να μπορείς να αποφύγεις μια ασθένεια που μπορεί να σε σκοτώσει και να μην το κάνεις».