Εντυπωσιακά στοιχεία και λεπτομέρειες με τα οποία αποτυπώνει την εικονικότητα της σύμβασης της CCC - Καλογρίτσα παρουσίασε ο στενός συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου κατά την σημερινή κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλή όπου συνεδριάζει με αντικείμενο την εξέταση του μάρτυρα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Νικολάου, «δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο. Κατέληξα πολύ σύντομα στην πλασματικότητα της σύμβασης» και πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχε τεχνική περιγραφή του έργου. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αν δείτε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός τέτοιου μεγάλου έργου ύψους 45 εκατ. ευρώ απαιτούνται 150 σχέδια και 2000 σελίδες. Εδώ δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ. Ήταν ... ό,τι προαιρείστε»!

«Η CCC για ένα τέτοιο έργο μάλιστα όφειλε να είναι περισσότερο προσεκτική καθώς ήταν το πρώτο έργο που δήθεν, θα επιχειρούσε η Τοξότης για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Είναι κάτι πρωτοφανές»!, υπογράμμισε ο ίδιος.

Στην κατάθεση του ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. «Τον Νίκο Παππά μου τον είχε συστήσει ο Χ. Kαλογρίτσας πριν την υπόθεση Xούρι. Θυμάμαι πως είχαμε βρεθεί στο σπίτι του Καλογρίτσα με τον πρώην υπουργό, τότε. Δεν θυμάμαι πολλά!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Νικολάου, τόνισε πως συναντήθηκε πριν την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών με τον τότε υπουργό Νίκο Παππά, σε κοινωνική συνάθροιση στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα. «Είχαν κοινωνικές σχέσεις» υποστήριξε. «Δεν θυμάμαι αν ήταν η συνάντηση Χριστούγεννα ή Πάσχα όμως είχαμε βρεθεί. Είχαν σχέσεις οι δυο», επισήμανε.

Όπως αναφέρουν οι κύκλοι της ΝΔ σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας Χ. Νικολάου:

Καταρχήν επιβεβαιώθηκε η εικονικότητα της σύμβασης για υπεργολαβία και ότι η μόνη σύμβαση, είχε σκοπό την δημιουργία του καναλιού.
2. Επιβεβαιώθηκε η αποδοχή της τότε κυβέρνησης για το κανάλι Καλογρίτσα.
3. Αποκαλύφθηκε ότι το Πάσχα του 2016, λίγο πριν τις τηλεοπτικές άδειες ο Ν. Παππάς, γιόρτασε στο σπίτι του Χ. Καλογρίτσα όπου οι σχέσεις τους ήταν άριστες και τον γνώρισε σε όλους τους καλεσμένους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες Νικολάου, λίγο μετα ο Καλογρίτσας δημιουργεί εταιρεία ώστε να συμμετάσχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό για τις άδειες.

Στην συνέχεια το μέλος της πλειοψηφίας Θάνος Πλεύρης απηύθυνε ερωτήσεις στον Χρήστο Νικολάου.

Θ. Πλεύρης: Στη συνάντηση του 2017 μιλήσατε για πολιτικά πρόσωπα.

Μάρτυρας Νικολάου: Όχι!

Θ. Πλεύρης: Ο κ. Καλογρίτσας σας είπε εάν στο κανάλι ενεπλάκη η κυβέρνηση.

Μάρτυρας Νικολάου: Μου είπε ότι θα γινόταν με την αποδοχή της.

Θ. Πλεύρης: Σας είπε ο κ. Καλογρίτσας εάν είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον κ Παππά;

Μάρτυρας Νικολάου: Δεν χρειαζόταν να μου το πει διότι τον είχα γνωρίσει σπίτι του κ. Καλογρίτσα Χριστούγεννα ή Πάσχα.

Θ. Πλεύρης: Όταν ήταν υπουργός;

Μάρτυρας Νικολάου: Ναι το 2016 μάλλον. Πάσχα γιατί ήμασταν έξω. Είχε και άλλους καλεσμένους. Περί των 50 ατόμων. Ήταν ο μονός πολίτικος εάν θυμάμαι καλά. Οι σχέσεις τους ήταν πολύ καλές».

Για την εικονικότητα της σύμβασης έθεσε ερώτημα στον μάρτυρα Νικολάου και η κ. Παπακώστα.

Κ. Παπακώστα: Είναι προδήλως εικονική η σύμβαση;

Μάρτυρας Νικολάου: «Δεν τίθεται αμφιβολία. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπήρχε καθόλου έργο στο ΗΑΕ. Είναι βέβαιο ότι η πραγματική σύμβαση ήταν για το κανάλι».