Η στρατηγική σχέση Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών, οι συζητήσεις για την ανανέωση και επέκταση της υφιστάμενης αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και οι προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας ήταν τα βασικότερα θέματα στην ατζέντα της συναντήσεως του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Διοικητή των ΝΑΤΟϊκών και Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική Πτέραρχο Jeffrey L. Harrigian.

Ο Αμερικανός Πτέραρχος ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα και χθες παρακολούθησε την Ημέρα των Επισήμων Προσκεκλημένων της ασκήσεως «Ηνίοχος 2021», κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΕΘΑ, συνοδευόταν και από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα G.Pyatt, ενώ από ελληνικής πλευράς ήταν παρώντες και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.



Τη συνάντηση αυτή τη γνωστοποίησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με δύο φωτογραφίες και γράφοντας τα εξής: «Δέχτηκα στο γραφείο μου τον Διοικητή Συμμαχικών και Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική Στρατηγό Jeffrey3, στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ G.Pyatt. Μιλήσαμε για τη στρατηγική σχέση, την MDCA και τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή».