Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της ΝΔ, και Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αλλά και την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού για το Πάσχα που φέρνει δυσαρέσκεια στους πολίτες.

«Πριν ένα μήνα στην εκπομπή σας είχα πει ότι αν εφαρμόσουμε κανονικά το lockdown θα κάνουμε Πάσχα κανονικά. Αυτό δεν έγινε. Οι μεν πολιτικοί καλό θα είναι να μην κάνουν τους λοιμωξιολόγους, και το αντίθετο. Χρειάζονται λίγα και ξεκάθαρα λόγια για να τα ακολουθήσουμε με πειθαρχία. Και θεωρώ ότι δυστυχώς ναι, δεν πρέπει να πάμε στην επαρχία το Πάσχα. Αν οργανωνόταν σωστά, θα μπορούσαν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι, αλλά θέλει προετοιμασία, την οποία δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

«Το προηγούμενο Σάββατο πέρασα με το αυτοκίνητό μου από την πλατεία Βαρνάβα την ώρα που γινόταν το πάρτι. Γινόταν χαμός. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι η αιτία που έχει αυξηθεί το ιικό φορτίο στην Αττική. Χρειαζόμαστε αυτοπειθαρχεία μέχρι τις 15 Μαΐου, αν θέλουμε να σώσουμε επιδημιολογικά και οικονομικά τη χώρα μας. Πρέπει να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει και έχουν το δικαίωμα», συνέχισε ο ίδιος σχολιάζοντας τα κορονοπάρτι αλλά και τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από την πανδημία.

«Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο τρίτο και ισχυρότερο κύμα της πανδημίας, και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, έχοντας ακολουθήσει το μεγαλύτερο αλλά και το πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Παρά το lockdown το ιικό φορτίο συνεχίζει να αυξάνεται», τόνισε από την πλευρά της η κ. Γεροβασίλη.

«Τέτοια μεγάλα lockdown είναι αδύνατο να συντηρηθούν από τις πολίτες. Είμαστε υπέρ ενός συντεταγμένου ανοίγματος της εστίασης, ώστε να μην συνωστίζεται ο κόσμος μέσα στα σπίτια. Η εστίαση έπρεπε να έχει ήδη ανοίξει. Θα ήταν επικίνδυνο η αστυνομία να βρεθεί ανάμεσα σε εκατοντάδες νέους που διασκεδάζουν. Η λύση είναι να υπάρξουν μέτρα που να μην αναγκάζουν τον κόσμο να αποζητούν βαλβίδες εκτόνωσης. Όλα αυτά διοργανώνονται τα πάρτι από κάποιους, δεν γίνονται αυθόρμητα, που συνειδητά παραπλανούν νέους ανθρώπους με στόχο το κέρδος», πρόσθεσε η ίδια.