Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες μετά το Πάσχα με πιο πιθανή ημερομηνία την 10η Μάϊου για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα- βήμα. Συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Οpen.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση του σχολικού έτους, εντός του Ιουνίου, αλλά αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις και το αν αυτές θα ακυρωθούν, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι επίσης οι αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας για το ίδιο θέμα στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε το θέμα είναι υπό συζήτηση. «Οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα» τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα πιθανώς θα κλείσει ίσως αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα gυμνάσια, πότε θα ανοίξουν, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η έναρξη των Πανελλαδικών θα είναι εντός Ιουνίου ενώ οι ξενόγλωσσες εξετάσεις θα γίνονται με όρους και self test. Για τις εκκλησίες είπε ότι αναμένεται η απόφαση των ειδικών. «Ίσως έχουμε αλλαγές για το Πάσχα. Ίσως αξιοποιηθούν και εξωτερικοί χώροι».