Το MEGA απευθύνθηκε σε ειδικούς φυσιογνωμιστές οι οποίοι αναλύουν στην κάμερα καρέ καρέ τον θυελλώδη διάλογο Δένδια- Τσαβούσογλου. Η στάση του σώματος, οι κινήσεις των χεριών, οι εκφράσεις των προσώπων τους και τα βλέμματα συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μείγμα εξωλεκτικών μηνυμάτων. Ιδίως τις στιγμές της έντασης η γλώσσα του σώματος ήταν αποκαλυπτική.

Tι αναλύει ειδικός φυσιογνωμιστής

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στάθηκαν δίπλα – δίπλα… Η γλώσσα του σώματος σπάνια ξεγελάει και το MEGA ζήτησε την συνδρομή του φυσιογνωμιστή Έβαν Φώτη Γεωργουλάκη για αυτά που διάβασε στα πρόσωπα των δυο υπουργών. Αρχικά μας επεσήμανε τα 3 στοιχεία που αναλύουν οι ειδικοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Βασικό στοιχείο είναι το βλέμμα και σε αυτό ο Νίκος Δένδιας έδειξε πόσο άνετος ήταν κοιτώντας τον Τσαβούσογλου στα μάτια σε αντίθεση με τον Τούρκο ομόλογό του. Επόμενο στοιχείο οι κινήσεις του σώματος όπου και εκεί ο Έλληνας υπουργός κέρδισε το παιχνίδι των εντυπώσεων με την άνεση των κινήσεών του σε αντίθεση με τον Τσαβούσογλου.

Ακόμα και στην μάχη του…χαμόγελου ο Νίκος Δένδιας έδειξε ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο σε αντίθεση με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Ο Νίκος Δένδιας έδειξε ότι ήταν προετοιμασμένος. Ο μεγάλος χαμένος του «θερμού» αυτού επεισοδίου ήταν ξεκάθαρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σίγουρα δεν περίμενε κάτι τέτοιο και ήθελε με κάθε τρόπο αυτό να τελειώνει.

Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης στην Άγκυρα θα το θυμούνται για καιρό.

Δείτε το σχετικό βίντεο: