Ικανοποιημένος από την πορεία των self test και την ανταπόκριση των πολιτών σ’ αυτά φάνηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς.
Ακόμα μίλησε για την πορεία του εμβολίου αναφέροντας ότι ο στόχος είναι να εμβολιάζονται 2 εκατομμύρια πολίτες τον μήνα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως από την αρχή της εβδομάδας μέχρι και το βράδυ 14/4 έχουν διατεθεί συνολικά περίπου 910 χιλιάδες self test, υπενθυμίζοντας πως από Δευτέρα έως και σήμερα το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί προμηθεύονται 2 τεστ.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το ένα τεστ επιδεικνύονται σήμερα ενώ το δεύτερο πρέπει να γίνει την Κυριακή με τα αποτελέσματα του να αφορούν την Δευτέρα, τόνισε ο υφυπουργός.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, η διαδικασία βαίνει με θετικό τρόπο» είπε ο κ.Γεωργαντάς και πρόσθεσε πως πολύ λίγοι πολίτες δεν δήλωσαν αποτελέσματα και σε πολλές περιπτώσεις από αυτές εκτιμάται πως υπήρξε αστοχία όσον αφορά τη διαχείριση του συστήματος κι όχι απροθυμία.

Ο κ.Γεωργαντάς επεσήμανε πως από Δευτέρα 26/4 τα self test θα γίνονται υποχρεωτικά σε πολλές κατηγορίες εργαζόμενων, ότι τα βήματα έγιναν με προσοχή για τη συμπερίληψη και άλλων επαγγελματικών ομάδων, ενώ ανέφερε πως η στόχευση είναι το μέτρο να επεκταθεί σε περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους, ώστε να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση όσο το δυνατόν περισσότερων δραστηριοτήτων.