Πολλά ειπώθηκαν και πολλά γράφτηκαν σχετικά με τη ενόχληση του Ευκλείδη Τσακαλώτου τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμπεριέλαβε στην παρουσίαση των προτάσεων για την οικονομία.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών γνώριζε ότι δεν έχει καμία θέση στο πάνελ των στελεχών που θα παρουσίαζαν τις προτάσεις για την οικονομία αφού πριν από καιρό είχε «χάσει» το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών πηγαίνοντας στην Βουλή αναλαμβάνοντας τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ενόχληση και δυσαρέσκεια για την συνάντηση για το ΤΧΣ

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που έχει δυσαρεστήσει ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό. Οι πληροφορίες λένε ότι το γεγονός πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κάλεσε στην συνάντηση που είχε με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για το θέμα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Άνθρωποι από το περιβάλλον του ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι ο πρώην υπουργός γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στον τραπεζικό τομέα από την θητεία του ως υπουργός Οικονομικών και γι αυτό εξεπλαγην που δεν εκκληθεί στην συνάντηση αυτή.

Αιχμές και από τον Στέλιο Κούλογλου

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο στενός του φίλος και συνεργάτης Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε άρθρο του ανέφερε ότι «δεν προσκλήθηκε και δεν ήταν παρών ούτε στην τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, παρότι ήταν εκείνος που είχε ασχοληθεί προσωπικά και στενά επί τέσσερα χρόνια με την λειτουργία του ΤΧΣ. Και μπορεί σήμερα να μην είναι τομεάρχης Οικονομικών, είναι όμως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με την ευθύνη συντονισμού του οικονομικού τομέα». Τότε ήταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα η τομεάρχη Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού τομέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα του κόμματος, Βαγγέλης Πιλάλη. 

Ειρωνίες για Τσακαλώτο

Πάντως, οι… κακές γλώσσες της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάλεσε τον πρώην υπουργό στην εκδήλωση για την οικονομία γιατί δεν ήθελε να υπενθυμίσει την υπερφορολόγηση που είχε επιβάλει στις επιχειρήσεις όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία.