Με 183 θετικές ψήφους βουλευτών ενέκρινε η ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli-Follie.

Σημείωνεται συνολικά ψήφισαν 206 βουλευτές καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απέχει από την διαδικασία διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο που διεξάγονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες την περίοδο της πανδημίας.

Υπερ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 183 βουλευτές, ενώ 23 βουλευτές καταψήφισαν.

Νωρίτερα, ο κ. Αραχωβίτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσαν τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να καταψηφίσουν το αίτημα άρσης ασυλίας ως αβάσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από την ψηφοφορία διευκολύνει την έγκριση αιτημάτων άρσης ασυλίας που απαιτούν την σχετική πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

«Αγνοώ τις δήθεν αξιόπιστες πράξεις»

«Αγνοώ τις δήθεν αξιόποινες πράξεις. Η Δικαιοσύνη δεν τις προσδιορίζει. Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα υπαλλήλου ασφαλείας προς τα αφεντικά του στο οποίο αναφέρει ότι εγώ και ακόμα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε τον όμιλο. Κανένα άλλο στοιχείο. Ένα email υπαλλήλου ασφάλειας και όχι διευθυντή μπορεί να στηρίξει τέτοια κατηγορία; Όταν μάλιστα το ίδιο στέλεχος παραδέχθηκε ότι πωλούσε εκδούλευση στα αφεντικά του;», υποστήριξε ο κ. Αραχωβίτης.

Παράλληλα ανεφερε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο έλεγχος για επιβλήθηκε πρόστιμο στην εταιρεία λέγοντας πως «η δικαστική διερεύνηση θα συμβάλει μόνο στην διατήρηση του νοσηρού κλίματος εις βάρος της βουλευτικής μου ιδιότητας και του ονόματός μου καθώς ούτε ίχνος εμπλοκής μου υπάρχει».