To τεταμένο κλίμα όλων των τελευταίων μηνών με την Τουρκία, αλλά και η αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι τα δυο κομβικά «γεγονότα» που επηρεάζουν την κρίση των πολιτών και καθορίζουν εν πολλοίς την εικόνα των υπουργών της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του powergame.gr, στην πρώτη τριάδα των δημοφιλέστερων μελών της κυβέρνησης βρίσκονται οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, όπως επίσης και ο υπουργός Υγείας. Την τετράδα πλαισιώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει πάρει τα εύσημα ακόμα και της αντιπολίτευσης για την ενίσχυση του ψηφιακού κράτους.

Αναλυτικότερα, πρώτος στις θετικές γνώμες είναι ο Νίκος Δένδιας με ποσοστό 68,6%, δεύτεροι με το ίδιο ποσοστό, 57,7%, είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 52,7%, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με ποσοστό 49,6%. Στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών υπουργών είναι επίσης ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Κώστας Καραμανλής. 

Στον αντίποδα, πολύ χαμηλά σε δημοφιλία είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος δεν είναι ευρέως γνωστός, αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία προφανώς και «πληρώνει» την υπόθεση Λιγνάδη.

Ολόκληρη η λίστα με τις προτιμήσεις των πολιτών για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχει ως εξής:

173282130_916885819044576_4710383867867260291_n