Ανέβηκαν οι τόνοι στην σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Eπιτροπής με θέμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στα μέλη της πλειοψηφίας και την αξιωματική αντιπολίτευση, η κλήση του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα.

 Σύμφωνα με τον προγραμματισμό σήμερα η επιτροπή θα εξέταζε τον πρώτο μάρτυρα τον επιχειρηματία Κυριάκο Τόμπρα, που φέρεται να ήταν ο μεσολαβητής ανάμεσα στη λιβανέζικη εταιρεία που θα έβαζε τα 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή για να συμμετάσχει ο Χρήστος Καλογρίτσας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 Όμως, όπως είχε ενημερώσει ο κ. Τόμπρας την Παρασκευή το βράδυ με επιστολή του στην επιτροπή, έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς ήρθε σε επαφή με κρούσμα κοροναϊού.

 Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Θανάσης Πλεύρης πρότεινε ο Κ.  Τόμπρας να εξεταστεί την Πέμπτη, λόγω του ότι αύριο Τετάρτη συνεδριάζει κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και σήμερα κωλύεται με καραντίνα ο μάρτυρας. Μάλιστα τόνισε πως να δοθεί έμφαση και προσοχή στα θέματα με τις καραντίνες. «Αν την Πέμπτη ο Τόμπρας έχει πάλι κώλυμα και είναι θετικός στον covid, ας έλθει ο Καλογρίτσας» πρότεινε ο κ. Πλεύρης.

  Κόντρα Πλεύρη - Τζάκρη

 Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη επιτέθηκε στον πρόεδρο της προανακριτικής Σταύρο Κελέτση φωνάζοντας «Είμαστε ενήλικοι ή όχι;»  και συνέχισε «Ο κ. Κελέτσης είναι Πρόεδρος ή οι κύριοι Πλεύρης και Μαρκόπουλος; Αυτοί προεδρεύουν;  γιατί κάνουν πολιτική διαχείριση της υπόθεσης!»

 Στην συνέχεια η κ. Τζάκρη σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη του κόμματός της ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο Χ. Καλογρίτσας. Στην αντεπίθεση πέρασε ο Θάνος Πλεύρης απαντώντας στην κ. Τζάκρη, «Μιλάτε για ενηλίκους και σοβαρότητα όταν κάνατε τις γνωστές δηλώσεις για τους ομογενείς;»

 Τελικώς ψηφίστηκε να κληθεί ο Κ. Τόμπρας να καταθέσει την Πέμπτη το πρωί και εάν αποδειχθεί άρρωστος λόγω κοροναϊού,  να έλθει την Πέμπτη επίσης ο Χρήστος Καλογριτσας. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί με τον Κυριάκο Τόμπρα να προγραμματίζεται για την επόμενη Τρίτη 20 Απριλίου ως πρώτος μάρτυρας.

 Από την πλευρά της ΝΔ πρότεινε να υπάρχουν παραπάνω κλήσεις μαρτύρων λόγω καραντίνας και λόγω κοροναϊού.