Σε εξέλιξη είναι από τις 14:30 η τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων τοπικών φορέων της περιοχής, βουλευτών, δημάρχων & του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης (Γεραπετρίτη – Πέτσα) και στελέχη του ΕΟΔΥ για να συζητήσουν τα “καυτά” ζητήματα της πανδημίας και το “φαινόμενο” της Π.Ε. Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, η απόφαση για κλειστό λιανεμπόριο στην Π.Ε. Κοζάνης στηρίζεται καθαρά σε επιστημονικά δεδομένα. Παρόλα αυτά, επειδή όλοι στην κυβέρνηση κατανοούν ότι η Π.Ε. Κοζάνης έχει υποστεί τη μεγαλύτερη χρονικά καραντίνα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή η πρόθεση είναι ν’ ανοίξει τη μεθεπόμενη Δευτέρα το λιανεμπόριο και γι’ αυτό το λόγο ο ίδιος μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας αλλά και τον ΕΟΔΥ επεξεργάζονται ένα επιχειρησιακό σχέδιο ώστε, από τη Δευτέρα και τις επόμενες μέρες να “σαρωθεί” η Π.Ε. Κοζάνης για να αποτιμηθεί όσο γίνεται καλύτερα το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής και μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να υπάρχουν ακόμη πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του Υπουργού Επικρατείας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (που σημαίνει νέα επιδημιολογική έξαρση), τη μεθεπόμενη Δευτέρα θα ανοίξει το λιανεμπόριο στην Π.Ε. Κοζάνης.