Επέκταση του μέτρου των self test και στο βοηθητικό προσωπικό, στο προσωπικό καθαριότητας και στο διοικητικό προσωπικό των σχολείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι έχουν ήδη διατεθεί περίπου 300 χιλιάδες self test από τα φαρμακεία ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων και εξήγησε ότι αυτά πρέπει να διενεργούνται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο. «Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο», διευκρίνισε η υπουργός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μετά το Πάσχα το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με την Επιτροπή για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης προκειμένου να εξεταστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν.

«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι έχει τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την εισήγησή της. «Θα περιμένουμε τις οδηγίες της Επιτροπής μετά το Πάσχα, ενδέχεται και νωρίτερα», τόνισε.