Σημαντικές επαφές θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ που βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες παράλληλα θα μιλήσει σε διεθνές συνέδριο στη Βοστώνη με θέμα «Η στροφή (;) της Ελλάδος» (Greece’s Turn?).
Το συνέδριο συνδιοργανώνουν στις 13 και 14 Οκτωβρίου το «Ίδρυμα Κωσταντίνος Γ. Καραμανλής» και η Σχολή Fletcher του πανεπιστημίου Tufts, στο οποίο, ως γνωστόν, λειτουργεί η Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Καραμανλής».


Από ελληνικής πλευράς, τον συντονισμό της διοργάνωσης έχει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, ο οποίος ταξίδεψε επίσης στη Βοστόνη, γεγονός που, σε συνδυασμό με την πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη, θεωρείται ως έμπρακτη στήριξη της οικογένειας Καραμανλή στον αρχηγό του κόμματος.
Εκτός από τον κ. Μητσοτάκης, ομιλητές θα είναι, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα και ο Τζον Λίπσκι, παλαιό υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ.


Πέραν της ομιλίας που θα εκφωνήσει την Πέμπτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ θα έχει επαφές με επενδυτές τόσο στη Βοστόνη όσο και στη Νέα Υόρκη, στους οποίους θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.