Τα δικά της «πυρά»  για την πτώση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, το 2011, έστειλε η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη με ανακοίνωσή της.

Η κ.Αποστολάκη γράφει τα εξής:

«Η απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να τεθεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26 ης Οκτωβρίου 2011 σε δημοψήφισμα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας αλλά και την θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, όπου η κρίση είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας δοκιμαζόταν,η απόφαση αυτή λειτουργούσε διχαστικά με ολέθριες συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή.
Τις παραπάνω επιφυλάξεις σε σχέση με τη σκοπιμότητα ενός δημοψηφίσματος, έχω εκφράσει με σταθερότητα, αλλά και συνέπεια καθώς επίσης αντιτάχθηκα, αυτή τη φορά μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου , στην εξαγγελία από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.
Η υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και της ενότητας του λαού μας, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες σταθερές προκειμένου η χώρα μας να προχωρήσει σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προκοπής. Τα διχαστικά δημοψηφίσματα δεν συμβάλλουν στην ανάγκη υπέρβασης κρίσεων, όταν δε υποκρύπτουν και ερωτήματα που αφορούν υπαρξιακές επιλογές για ένα έθνος, μπορεί να οδηγήσουν σε ολέθρια αποτελέσματα.
Αρκεί να θυμηθούμε τι ακολούθησε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».

«Απασφάλισε« ο Νίκος Παπανδρέου: Το μισό ΠΑΣΟΚ ήθελε να φύγει ο Γιώργος

Μια ημέρα μετά την καταγγελία Κουρουμπλή, ο Νίκος Παπανδρέου δήλωσε πως το μισό ΠΑΣΟΚ ήθελε να φύγει ο Γιώργος (σ.σ. Παπανδρέου), και ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπονόμευσε τον πρώην πρωθυπουργό για να «πάρει το κόμμα».

Σχολιάζοντας μάλιστα περιστατικό το 2011, όταν άνθρωπος του Βενιζέλου πλησίασε στη Βουλή τον Γιώργο Παπανδρέου και του είπε «είσαι παρελθόν», ενώ η Εύα Καϊλή του ζήτησε να παραιτηθεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο Νίκος Παπανδρέου είπε: «Έτσι είναι. Τρεις γυναίκες και οι Αποστολάκη - Κεφαλίδου».

«Όταν γίνεται παιχνίδι εξουσίας μόνο και μόνο για την εξουσία, καταστρέφεται ένα ολόκληρο σύστημα», σχολίασε, μιλώντας στον Alpha 98,9,

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι επί υπουργίας του Γ. Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ μπήκε η Κύπρος στην Ευρώπη, «κάτι που όλη η ΝΔ αμφισβητούσε», όπως είπε. «Χωρίς ρήτρα και χωρίς αστερίσκους. Δεν νομίζω ότι τέτοια επιτυχία έχει σημειωθεί στην εξωτερική πολιτική τα τελευταία 20 χρόνια».