Σαφείς αιχμές για «σύγχυση» από «Σημιτικούς» που «είδαν το φως και έχουν προσχωρήσει στη ΝΔ», όσον αφορά σε «θέσεις και προθέσεις του πολιτικού χώρου» της κυβερνώσας παράταξης, διατύπωσε μέσω του Radio North 98 της Θεσσαλονίκης ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σχολιάζοντας τη δημόσια αντιπαράθεση των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά και τη Συμφωνία του Ελσίνκι.

«Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής (του κ. Σημίτη) έχουν τεράστια επίπτωση και στο παρόν και στο μέλλον, κατά συνέπεια δεν είναι παρωχημένο και μόνο ιστορικής σημασίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρτζόπουλος. «Η πολιτική του σημιτικού ΠΑΣΟΚ στην εξωτερική πολιτική -και το λέω όσο πιο κομψά μπορώ- δεν εξυπηρετούσε κατά τον δέοντα τρόπο τα εθνικά συμφέροντα. Ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τα πράγματα έτσι όπως ήταν, έτσι όπως είναι, έτσι όπως θα πρέπει να είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζοντας προφανή την προσπάθεια Σημίτη να υποδείξει πολιτική, ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρθηκε και σε στελέχη προερχόμενα από τη «σημιτική» περίοδο του ΠΑΣΟΚ, που έχουν προσχωρήσει στη ΝΔ.

«Οι τέως πρωθυπουργοί εκφράζουν απόψεις, οι οποίες έχουν πάντοτε, όχι απλώς ιστορική αλλά και ενεστώσα και μελλοντική σημασία», υπογράμμισε.

«Είναι απολύτως σαφές ότι τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο κομμάτι του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφων, ανθρώπων των media, ακαδημαϊκών ή και τεχνοκρατών είδε το φως το αληθινόν, έλαβε Πνεύμα επουράνιον και προσχώρησε στη ΝΔ, είτε ενεργώς, είτε γενικώς υποστηρικτικώς. Πολλοί όμως εξ αυτών, δυστυχέστατα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις παλιές του θέσεις δημιουργώντας ως εκ τούτου μια σύγχυση, όσον αφορά στις πραγματικές θέσεις και πραγματικές προθέσεις και πολιτικές του δικού μας ιδεολογικού και πολιτικού χώρου. Ευτυχώς υπάρχουν αυτές οι παρεμβάσεις και του κ. Καραμανλή και του κ. Σαμαρά, κατά καιρούς, για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους! Αυτοί οι άνθρωποι, που προσχώρησαν σ΄εμάς, προσχώρησαν, δεν μας κυβερνούν, ούτε μας καθοδηγούν και εν πάση περιπτώσει είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τη δική μας γραμμή. Ορισμένοι εξ αυτών συνεχίζουν να προπαγανδίζουν τις δικές τους θέσεις. Αυτό δημιουργεί σύγχυση και ως εκ τούτου καλό είναι που και που και καλώς το κάνουν οι τέως αρχηγοί μας να παρεμβαίνουν και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Ο νυν εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της πολιτικής του, η οποία εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κ. Δένδια ως εκφραστή της, είναι εξαιρετικη!», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς για τα θέματα της πανδημίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων, μεταξύ άλλων ο κ. Βαρτζόπουλος εξέφρασε την εξής άποψη: Εγώ δεν θα ήθελα να ανοίξουν τα σχολεία. Αν ήμουν μέλος της Επιτροπής δεν θα ψήφιζα να ανοίξουν τα σχολεία τώρα. Δεύτερον εγώ θα ήμουν υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου γιατί πιστεύω ότι στο λιανεμπόριο η διασπορά είναι απολύτως ελεγχομένη. Και τρίτον εγώ θα ήμουν υπέρ της πραγματικής εφαρμογής απαγορεύσεως κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και κυρίως κατά τις αργίες. Τις Κυριακές θα έπρεπε να απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία και να εφαρμόζονται αυστηρότατα μέτρα.»

Τόσο για την επιβολή των μέτρων όσο και για τη στάση έναντι των καταλήψεων που συνεχίζονται εδώ και έναν μήνα στο ΑΠΘ, ο ίδιος σημείωσε: «Η πολιτική της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου είναι εξαιρετικά χαλαρή», κατέληξε.