Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Νίκου Παππά και τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε χθες συζήτηση για τον κατάλογο των μαρτύρων, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret» του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Χθες ενώ όλα τα άλλα θέματα λύθηκαν ομαλά, τα διαδικαστικά, είχαμε την πρώτη κουβέντα για τον κατάλογο των μαρτύρων και εμένα μου κάνει εντύπωση ένα θέμα δηλαδή που θα μπορούσε να λυθεί άμεσα ότι εμείς είπαμε να ξεκινήσουμε από όσους μάρτυρες έχει εξετάσει η Εισαγγελία και μάλιστα ακριβώς για να μην δημιουργείται καμία εικόνα ότι ακολουθούμε μια στρατηγική με τη σειρά που τους κάλεσε η Πταισματοδίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έναν κατάλογο μαρτύρων και χωρίς να έχει και σχετικά άτομα με την υπόθεση δηλαδή δεν ήθελε να εξεταστεί το σύνολο των μαρτύρων που λέγαμε παρόλο που δεν έφερε κάποια αντίρρηση και η όλη ένταση δημιουργήθηκε γιατί ήθελε σώνει και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ να παρακαμφθεί η σειρά που είχε ορίσει και ο Εισαγγελέας και ο Πταισματοδίκης και να ξεκινήσουμε από τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα και από τον κ. Βλαδίμηρο Καλογρίτσα ο οποίος δεν αναφέρεται καθόλου, εννοώ στους μάρτυρες που είχε εξετάσει ο Εισαγγελέας. Εμείς είπαμε ότι αν κριθεί να εξεταστεί ο κ. Βλαδίμηρος θα εξεταστεί σε άλλο επίπεδο που αφορά την πορεία των 3 εκατομμυρίων που αυτό είναι προς το τέλος της υπόθεσης , ο δε κ. Χρήστος Καλογρίτσας θα μπει στη σειρά που εξετάστηκε και από τον Εισαγγελέα».

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια λίστα 20 μαρτύρων, βέβαια από αυτή τη λίστα έλλειπαν τα ονόματα καταγγελιών που έχουν γίνει συγκεκριμένα, λόγου χάρη του κ. Κοντομηνά που είχε βγει επωνύμως και είχε πει ότι του ζητήθηκε να δώσει το 51% του ALPHA στον κ. Καλογρίτσα ή του κ. Μαρινάκη που σε συνέντευξη που είχε δώσει είχε πει ότι είχε πάει ο κ. Καλογρίτσας και του ζητήθηκε να δώσει 20 εκ. ως μεσολάβηση του κ. Παππά, αυτά τα ονόματα δεν έκρινε σκόπιμο ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί μα οποιονδήποτε τρόπο να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας αν ισχύουν οι κατηγορίες αλλά ήθελε λόγου χάρη να εξεταστεί ο κ. Θεοδωρικάκος στη λογική ότι για ένα χρονικό διάστημα όχι ο κ. Θεοδωρικάκος αλλά η γυναίκα του είχε μετοχές στην GPO, στην οποία GPO είχε μετοχές όχι ο κ. Χρ. Καλογρίτσας αλλά οικογενειακό πρόσωπο του κ. Καλογρίτσα που η GPO προφανώς δεν αναφέρεται καθόλου στην υπόθεση. Ή να εξεταστεί ο κ. Στουρνάρας για το αν τα 3 εκατομμύρια που ήρθαν από την CCC ήρθαν με νόμιμο τρόπο τη στιγμή που και η ίδια η πρόταση δεν λεει ότι η CCC είχε μαύρο χρήμα, δεν έχει υποστηρίξει κανείς τέτοιο πράγμα, ισχυρίζεται όμως ότι τα 3 εκατομμύρια δεν ήρθαν για το λόγο που ήταν το έργο αλλά είχαν μια άλλη διαδρομή στην οποία προφανώς δεν εμπλέκεται ο κ. Στουρνάρας. Προσπαθούν να κάνουν ένα πολιτικό παιχνίδι και το λέω ευθέως γιατί εμείς αν θέλαμε να κάνουμε πολιτικό παιχνίδι θα λέγαμε να φέρναμε τον κ. Σπίρτζη, μα ο κ. Σπίρτζης είναι άσχετος με το συγκεκριμένο κομμάτι! Δηλαδή για εντυπωσιασμό να πω ότι φέρνω τον Σπίρτζη για να δούμε τα τεχνικά έργα του κ. Καλογρίτσα; Εγώ καταλαβαίνω στους άλλους μάρτυρες που λεει μπορεί να υπάρχουν και μάρτυρες που να έχουν διαφύγει από εμάς, μπορεί κάποιοι μάρτυρες είτε στην Εγνατία που αναφέρουν είτε σε άλλα επίπεδα να είναι κρίσιμοι μάρτυρες αλλά πας να παίξεις από την αρχή ένα πολιτικό παιχνίδι;»

Ερωτηθείς για το αν έχει ζητηθεί να έρθει από την Εισαγγελία ο φάκελος για τα βοσκοτόπια, ο Θάνος Πλεύρης απάντησε: «Υπάρχει μια πάγια αρχή ότι άτομα στα οποία τους έχει αποδοθεί για τις ίδιες πράξεις η ιδιότητα του κατηγορουμένου ή του υπόπτου στην πραγματικότητα η επιτροπή μας δεν έχει τη δυνατότητα να τους εξετάσει ως υπόπτους. Για αυτό το λόγο λόγου χάρη την οικογένεια που αφορά τη CCC δεν τους καλούμε με την έννοια ότι ήδη στην υπόθεση η οποία υπάρχει έχουν δώσει έγγραφες εξηγήσεις δηλαδή αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι. Αντίστοιχα επειδή υπάρχει ο φάκελος με τα βοσκοτόπια είναι ένα κρίσιμο σημείο να έρθει αφενός γιατί μπορεί να υπάρξουν στοιχεία που να είναι κρίσιμα και για τη δική μας έρευνα αφετέρου διότι και για το κατάλογο των μαρτύρων που θέλουμε οριστικά να διαμορφώσουμε πως θα πάει στην πορεία θέλουμε να εξετάσουμε αν κάποια άτομα που τυχόν μπορεί να ζητηθούν να εξεταστούν θα μπορούν να έρθουν ή θα έχουν ιδιότητα κατηγορουμένου και δεν θα μπορούν».

Τέλος, όσον αφορά στις συνεδριάσεις, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «Θα συνεδριάζουμε τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα λίγο πιο σφιχτά δηλαδή στις τρεις συνεδριάσεις. Η πρώτη τετράδα μαρτύρων είναι ο κ. Τόμπρας, ο κ. Καλογρίτσας ο κ. Νικολάου και ο κ. Λιανός. Ευελπιστούμε ότι αυτή η τετράδα θα ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα. Θεωρώ ότι αυτές οι έξι συνεδριάσεις θα είναι επαρκείς για να κλείσει αυτή η τετράδα και με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις που θα έχουν δοθεί, το υλικό που θα έχει συλλεχθεί θα πάμε στη Β φάση μαρτύρων. Έχουμε πει εμείς κάποια άτομα προς εξέταση εκεί θα συζητηθούνε συνολικά και οι επιπλέον προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων ώστε να εντείνουμε τον Μάιο για να δούμε αν θα μπορέσουμε να είμαστε μέσα στις προθεσμίες που είναι 30 Μαΐου. Έχουμε δυνατότητα παράτασης αλλά λόγω του κινδύνου παραγραφών και αυτή δεν είναι τόσο άνετη όπως είχαμε στις προηγούμενες υποθέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου. Αυτή η διαδικασία πρέπει να τελειώσει αναλόγως αν θα αποφασιστεί η Βουλή αν θα μείνει ανοιχτή ή όχι, είτε στις 30 Ιουνίου είτε στις 30 Σεπτεμβρίου το απώτατο όριο αν η Βουλή δηλαδή μείνει ανοιχτή. Με την εντολή όμως που έχουμε πάρει από την ολομέλεια πρέπει να τελειώσουμε 30 Μαΐου».