Τη δυσκολία τους να αντιληφθούν τα όσα λέει από το βήμα της Βουλής, επιστρατεύοντας κάθε φορά τη ρητορική του δεινότητα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απέδειξαν για μία ακόμη φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θύμα» της ρητορικής Βορίδη αυτή τη φορά έπεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος αδυνατώντας να αντιληφθεί τα όσα είπε ο υπουργός υπέπεσε σε ατόπημα παραφράζοντας τα όσα άκουσε.

«Η προγραμματική έκπτωση δεν μπορεί να αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση, αλλά αντιθέτως υπονομεύει τη δημοκρατική αντιπαράθεση» δήλωσε ο Βορίδης απαντώντας ουσιαστικά στις αντιρρήσεις που εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου.

Με απλά λόγια ο Βορίδης είπε ότι δεν μπορεί να απαιτείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπάρξει μία εκ των προτέρων συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει εκπτώσεις στο νομοθετικό έργο, προκειμένου αυτά να παράσχουν τη συναίνεσή τους σε αυτό.

Ο Ζαχαριάδης όμως είτε δεν άκουσε τι είπε ο υπουργός, γεγονός το οποίο τον αφήνει έκθετο ή, ακόμα χειρότερα, δεν κατάλαβε τι είπε ο Βορίδης καθώς έσπευσε να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αυτό που νόμιζε ότι άκουσε.

«H συναίνεση υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία», Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, πριν απο λίγο στη Βουλή των Ελλήνων. Εσείς οι μετριοπαθείς που πήγατε από το κέντρο στη ΝΔ να τον καμαρώνετε…» έγραψε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.


Το συμπέρασμα που γεννάται εν προκειμένω είναι το εξής: Είτε ο Ζαχαριάδης περί άλλων τύρβαζε όσο μιλούσε ο υπουργός στη Βουλή, είτε επέλεξε να ασκήσει τη συνηθισμένη, για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρακτική διαστρέβλωσης των λεγόμενων Βορίδη ευελπιστώντας προφανώς σε ευήκοα ώτα.