Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης για την πορεία της πανδημίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, η κυβέρνηση δείχνει ένα αλαλούμ επικοινωνιακής διαχείρισης στο θέμα της πανδημίας. «Ενώ ξεκινήσαμε σωστά, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δημιουργήθηκε εκνευρισμός στον πολίτη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «είναι προβληματικό να δίνουμε στον κόσμο διπλά μηνύματα».

Όπως είπε, η περιπέτεια έχει δρόμο ακόμα και το βασικό κλειδί είναι το τεστ. Χαρακτήρισε την πολιτική του κ. Μητσοτάκη «επικίνδυνη» και δήλωσε πως «παίζονται στα ζάρια οι ζωές με τη λογική ότι βάζει μπροστά την επικοινωνία».

Από την πλευρά της η κυρία Σπυράκη, υποστήριξε ότι γίνονται μικρά και συγκρατημένα βήματα, τα οποία συνδυάζονται με την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών και με τα μέτα στήριξης.

Για τη στάση της Ευρώπης στη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Αρβανίτης ισχυρίστηκε ότι έχει εγκληματικές ευθύνες και ότι έπαιξε το θέμα της πανδημίας στο παιχνίδι των εταιρειών. Για τα self test είπε πως πρόκειται για συμπληρωματικό μέτρο και πως η λογική αυτή θα είχε αξία αν υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο. «Τα τεστ πρέπει να είναι μοριακά με την ευθύνη και την εγκυρότητα του κράτους», είπε.

«Έχουμε μπροστά μας ένα φως στο βάθος του τούνελ», υποστήριξε η κυρία Σπυράκη και τόνισε πως ο εμβολιασμός έχει αποδείξει ότι δημιουργεί ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας. Για την Ευρώπη είπε πως υπάρχει έλλειψη διαχείρισης και επικοινωνίας για τα εμβόλια.