Στο επίκεντρο της προσοχής του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη έχουν περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αρρυθμίες που παρατηρούνται στη λειτουργία του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλει η πανδημία.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναδείξει η αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό, σε συνάντηση που είχαν με τον Βορίδη, προκειμένου να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι δικηγόροι όσο και οι πολίτες κατά την πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους σε υπηρεσίες αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Βορίδης επεξεργάζεται ήδη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, η εφαρμογή του οποίου θα θεραπεύσει συνολικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Ληξιαρχείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα στοχεύει σε πρώτη φάση, αφενός στην ψηφιοποίηση ορισμένων υπηρεσιών του Ληξιαρχείου προκειμένου να εξομαλυνθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικηγόρων, αφετέρου στην καλύτερη οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να διεκπεραιωθεί ο όγκος των αιτημάτων που έχει σωρευτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.