Την προσεχή Τρίτη, 6 Απριλίου, θα μεταβεί για πρώτη φορά στη Λιβύη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Abdul Hamid Dbeibah, που πρόσφατα σχημάτισε νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Dbeibah είχε καλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Λιβύη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από δύο εβδομάδες. Η συζήτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διεξήχθη σε θερμό κλίμα που επιβεβαιώνει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi, με τους δυο ηγέτες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, να συμπίπτουν στην θετική αποτίμηση των εξελίξεων στη γειτονική Λιβύη και στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύουν στη Λιβύη ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Ελένη Σουρανή και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.