Ακόμη και μέχρι τη χθεσινή Δευτέρα ο τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρώτον τον αρχηγό του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, ζητούσαν μετ’ επιτάσεως την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου, με αυτόν τον λίαν αμφίβολο τρόπο, να ενισχυθεί το ΕΣΥ της Αττικής και όλης της χώρας.

Η απάντηση ήρθε «πληρωμένη» την Τρίτη από τον ίδιον τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος παρέδωσε στους τομεάρχες Υγείας των κομμάτων της Βουλής όλα τα σχετικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν το εξής απλό:

Ο ιδιωτικός τομέας Υγείας έχει ήδη διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας τις 174 από τις 233 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), τις οποίες διαθέτει στην Αττική, δηλαδή 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα Υγείας στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ...

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Να επιταχθούν… 3 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα Υγείας στην Αττική ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση ή ήταν τόσο δύσκολο να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα σχετικά στοιχεία, πριν διατυπώσει κενά περιεχομένου αιτήματα προς την κυβέρνηση;