Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρος είχε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Αμύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Στρατηγό Wei Fenghe, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα και αυτήν την ώρα έχει ουσιαστικές συνομιλίες με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στο Στρατόπεδο «Παπάγου», όπου του έγινε και η επίσημη υποδοχή.

Στη διάρκεια της συζητήσεως μεταξύ της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κινέζου ΥΠΑΜ επιβεβαιώθηκε η βαθιά φιλία που ενώνει τους δυο λαούς και ο αμοιβαίος θαυμασμός για τα σπουδαία επιτεύγματα των πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας, που εκφράζεται και με τη συμμετοχή τους στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.



Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι η δυναμική των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών μας επιβεβαιώθηκε στο πιο υψηλό επίπεδο κατά την επίσκεψη του Προέδρου Xi Jinping στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2019, ενώ τόνισε ότι φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας μας σε στρατηγική. Η ίδια εξέφρασε τις ευχαριστίες της για το θερμό μήνυμα του Προέδρου της Κίνας με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Από τη δική του πλευρά ο Κινέζος Υπουργός Αμύνης δήλωσε ότι η σημερινή του επίσκεψη στην Αθήνα επισφραγίζει τις άριστες διμερείς σχέσεις και θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.