Το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζητάει συνάντηση  με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το αίτημα της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατυπώθηκε σε επιστολή που απέστειλε ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Μιχάλης Καλογήρου προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «η παραπάνω συνάντηση επιθυμούμε να προγραμματιστεί άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν τις 7 Απριλίου 2021, ώστε να μας ενημερώσετε για την υπό εξέλιξη διαδικασία λήψης απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, αναφορικά με τους όρους συμμετοχής του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην προγραμματισμένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς».

Αναλυτικά η επιστολή
Αναλυτικά η επιστολή Καλογήρου προς το ΤΧΣ αναφέρει:

«Κύριοι, Παρακαλούμε όπως προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και εκπροσώπους του Ταμείου σας.

»Η παραπάνω συνάντηση επιθυμούμε να προγραμματιστεί άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν τις 7 Απριλίου 2021, ώστε να μας ενημερώσετε για την υπό εξέλιξη διαδικασία λήψης απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, αναφορικά με τους όρους συμμετοχής του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην προγραμματισμένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτιμά -με βάση τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα στοιχεία- ότι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εν λόγω Τράπεζας το Ελληνικό Δημόσιο, κεφάλαια του οποίου διαχειρίζεστε, θα υποστεί μεγάλη ζημία, αφού θα περιοριστεί η δυνατότητα ανάκτησης μέρους αυτών με τα οποία ενίσχυσε εδώ και μια δεκαετία την Τράπεζας Πειραιώς.

»Με δεδομένο ότι το κόμμα μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο σε ευρωπαϊκό εποπτικό επίπεδο για την αδιαφάνεια συγκεκριμένων συναλλαγών στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της χώρας μας όσο και σε νομικό επίπεδο, θα επιθυμούσαμε η συνάντηση αυτή να επιφέρει θετικά αποτελέσματα ως προς την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και την εξυπηρέτηση του εν γένει δημόσιου συμφέροντος.

»Με εκτίμηση, Καλογήρου Μιχάλης, Διευθυντής γραφείου Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».