Κυρίαρχος στην κοινή γνώμη εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τα ευρήματα στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον ALPHA.

O Kυριάκος Μητσοτάκης ξεπερνά το 50% στο σύνολο των ερωτηθέντων, με το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να τον επιλέγουν, αντί του Αλέξη Τσίπρα.
δημοσκ13
δημοσκ12

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 8,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στο κόμμα του την ευθύνη για το κλίμα όξυνσης του τελευταίου διαστήματος. Επίσης, στην ερώτηση πως θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 15,1% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά ότι «θα ήταν χειρότερα», ενώ το 39,4% λέει ότι τα πράγματα θα ήταν «περίπου ίδια».

Στο πρώτο μέρος της ίδιας έρευνας η ΝΔ σημείωσε προβάδισμα 15,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5% το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ 25 2,8%.
δημοσκ11
δημοσκ10
δημοσκ8

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, αυξήθηκαν οι πολίτες που έχουν την πρόθεση να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, ενώ το 49,1% δηλώνει αισιοδοξία, ενώ το 48,8% απαισιοδοξία. αναφορικά με την εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα.


Όσον αφορά στην επιστροφή στην κανονικότητα, το 29,2% πιστεύει ότι θα έρθει μέχρι το καλοκαίρι και ακολουθεί το 25% που θεωρεί ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλος του 2021.

Σε γενικές γραμμές η ανάκαμψη της οικονομίας και η διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας της θεωρούνται ως «τα μεγάλα στοιχήματα» για την χώρα μας, ενώ ψηλά καταγράφεται η ανάγκη για εθνική ενότητα, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.