Ως πρωτιά και «ψήφος εμπιστοσύνης» των πολιτών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μπορεί να εκληφθεί η πρωτιά στην προτίμηση των πολιτών που κέρδισε σε διενεργηθείσα δημοσκόπηση ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος «για την αποτελεσματικότητά του στη διαχείριση της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας προς την Ελλάδα», καθώς και στις ενέργειες για την ενίσχυση του αποτρεπτικού αποτυπώματος των Ενόπλων Δυνάμεων με την πρόσκτηση νέων μέσων, τον εκσυγχρονισμό παλαιοτέρων και την ανανέωση του προσωπικού.

Το γεγονός αυτό προκύπτει από ερεύνα της «Interview»  που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση», το διάστημα από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου, με την τηλεφωνική και διαδικτυακή καταγραφή απόψεων της κοινής γνώμης για επίκαιρα θέματα, αλλά και την πρόθεση ψήφου. Η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδικό επίπεδο με δείγμα 1.105 ατόμων ηλικίας άνω των 17 ετών.

Συμφώνως πάντα με την προαναφερθείσα έρευνα πιο αποτελεσματικός Υπουργός στις αξιολογήσεις των πολιτών θεωρείται ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος (7,6%), με τον Υπουργό Αναπτύξεως Άδωνι Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%), ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται οι Υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Ψηφιακής Διακυβερνήσεως Κυριάκος Πιερρακάκης (7,2%). Ακολουθούν ο Μάκης Βορίδης (6,5%), ο Χρήστος Σταϊκούρας (6,3%), ο Χάρης Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (5%) και η Νίκη Κεραμέως (4,9%).

δημοσκοπηση_παναγιωτοπουλος