Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα απονείμει στον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 12.45, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πρωτεύουσας ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του 1821.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, το οποίο ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία τη σχετική εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων.

Η παρασημοφόρηση γίνεται σε αναγνώριση της συνδρομής του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά και της αφοσίωσης και της συνεισφοράς του Πρίγκιπα της Ουαλίας στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση των γραμμάτων και των καλών τεχνών.

Μετά την απονομή του μεταλλίου, ο Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμος της Αθήνας και οι επιχειρηματίες θα υπογράψουν τον χάρτη αειφορίας «Terra Carta», μια πρωτοβουλία του Πρίγκιπα της Ουαλίας που θέτει τη βιωσιμότητα στην καρδιά του ιδιωτικού τομέα και προάγει την συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τον σκοπό αυτό.