Συμβαίνει κι αυτό και το κυριότερο είναι ότι συμβαίνει την τρέχουσα επετειακή περίοδο των 200 ετών από την αφετηρία των αγώνα για τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους.

Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, οι σύλλογοι του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Αριστοτελείου κάνουν εράνους «για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την ενίσχυση δικαστικών εξόδων των φοιτητών και φοιτητριών που συνελήφθησαν μετά την επέμβαση της Αστυνομίας στις 22 Φεβρουαρίου».

Αντί να μαζέψουν λεφτά για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στο κτίριο της Πρυτανείας το οποίο είχαν καταλάβει οι… αλληλέγγυοι επί μακρόν, τα ζητούν ώστε να τους βοηθήσουν να κινηθούν εναντίον του πανεπιστημίου στο οποίο οι ίδιοι εργάζονται.

Το επίσης οξύμωρο είναι, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης τους που δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ότι θέλουν μετρητά. Δηλαδή, δεν υποδεικνύουν κάποιον τραπεζικό λογαριασμό αλλά ζητούν από όσους ανταποκριθούν στην έκκληση, να παραδίδουν το ρευστό σε κάποιον υπάλληλο, κάποιου γραφείου στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και μάλιστα σε φάκελο «για λόγους υγειονομικής ασφάλειας».

Ο Στρατός Σιμόπουλος χαρακτηριστικά αναφέρει

«Πραγματικά η προσπάθεια για να έχουμε μια "κανονική" χώρα αποδεικνύεται συνεχώς πολύ δύσκολη. Θα περίμενα από Πανεπιστημιακούς, δασκάλους και διοικητικούς του ΑΠΘ να μαζεύουν χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στη Πρυτανεία από τις πρόσφατες καταλήψεις. Δυστυχώς, η προσμονή μου αποδεικνύεται μάταιη».

Δείτε το σχετικό έγγραφο των πανεπιστημιακών
esdep