Απίστευτες εκφράσεις ειπώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την Επένδυση στο Ελληνικό, που θύμισαν ποδοσφαιρικό ντέρμπι και όχι διάλογο ανάμεσα σε εκπροσώπους του λαού.

Το κλίμα έντασης πυροδότησε η κατάθεση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στα πρακτικά της Βουλής, φωτογραφίας που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα το 2014 να κρατά πανό με σύνθημα «Το Ελληνικό δεν πωλείται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Ραγκουσης έκανε λόγο για fake φωτογραφία του κ. Τσίπρα και υποστήριξε ότι η φωτογραφία που επικαλέστηκε ο υπουργός είναι προϊόν μοντάζ. Στη συνέχεια από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης να επιστρέψει για να ανακαλέσει και να διορθώσει το τραγικό λάθος που έκανε και μάλιστα να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Α. Γεωργιάδης λαμβάνοντας τον λόγο απάντησε «ότι πρόκειται για εκδήλωση στο Ελληνικό που οργάνωσε η εφημερίδα Αυγή», μάλιστα ανάφερε δηλώσεις που έκανε το 2014 ο κ. Τσίπρας όπως «για εμάς το ελληνικό δεν είναι ένα project είναι….» αλλά θύμισε και την δήλωση που είχε κάνει τότε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Χατζηνικολάου … όπου έλεγε «αν είναι να κυρώσω συμφωνίες σαν αυτή στο Ελληνικό καλυτέρα να ψηφίσουν Αντώνη Σαμαρά».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Ραγκούση και σε οξύ τόνο η απάντησή του χρησιμοποιώντας λέξεις που δεν έχουν ξανά ειπωθεί σε συνεδρίασή της Βουλής των Ελλήνων.

«Είχατε μια δυνατότητα να αποφύγετε αυτόν τον εξευτελισμό για υπουργό της κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν το κάνατε αλλά λειτουργήσατε σαν ένα χυδαίο τρολ του διαδικτύου. Αυτό το έρμο το ιστορικό κόμμα που εκπροσωπείτε δεν το λυπάστε. έχετε καταλάβει τι βρώμικη σελίδα γράφετε εδώ στο κοινοβούλιο. Αντί να έρθετε να ανακάλεσετε, συνεχίζετε τις γελοιότητες. Κατεβαίνετε το ένα σκαλοπάτι μετα το άλλο. Ένας υπουργός του Μητσοτάκη έρχεται και διακινεί ψεύτικες φωτογραφίες» είπε ο Γ. Ραγκούσης και συνεχισε "Είστε άνανδρος πολιτικά γιατί δεν είχατε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη για την απρέπεια που κάνατε. Συνεχίζετε τις γελοιότητες. Εμείς σας ανακηρύσσουμε ως μέγιστο χορηγό. Το πρόβλημα το έχει το κόμμα σας που έχει αντιπρόεδρο έναν που διακινεί ψεύτικες φωτογραφίες".

Ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης απάντησε πως «Το αν είναι αληθινή η όχι η φωτογραφία δεν μπορώ να το γνωρίζω…Εσείς το ισχυρίζεστε αυτό… Επί τρία λεπτά με βρίζετε…Εγώ δεν θα σας περιγράψω ότι είστε ξεφτιλισμένος και κάνετε ότι κάνετε» είπε στον κ. Ραγκούση και συνέχισε « Ισχυρίζεστε ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. Εγώ δεν ήμουν παρόν στις διαδηλώσεις κατά του Ελληνικού και δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι ψεύτικη….Με βεβαιότητα γνωρίζω ότι αυτά που δείχνει η φωτογραφία τα έλεγε διαρκώς ο κ. Τσίπρας. Η ευαισθησία σας για την φωτογραφία είναι υποκριτική. Ο Πολάκης αναφέρεται σε μια υπουργική απόφαση ενώ υπάρχει και 2η. Ο Πολάκης πήγε και έκανε αυτοψία στο Ελληνικό όταν είχε λήξει ο χρόνος εργοταξίου. Πήγε καθυστερημένος.» συμπλήρωσε κλείνοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης.