Με ένα από τα VIP αεροσκάφη της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (352 ΜΜΥΠ) της Πολεμικής Αεροπορίας, το EMBRAER EMB-135, μετέβη σήμερα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η συνοδεία του, προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στο Ναύσταθμο της Κρήτης και στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε εντός του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου USS “Dwight D. Eisenhower”, το οποίο έχει καταπλεύσει στη Σούδα και παραβάλει στον προβλήτα «Κ-14» της εκεί ναυτικής βάσεως.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό στη Σούδα μετέβησαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey Pyatt και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Μετά το πέρας του προγραμματισμένου προγράμματος επί του αεροπλανοφόρου, ο Πρωθυπουργός και οι συνοδεύοντες αυτόν επίσημοι επέστρεψαν στην Αθήνα χρησιμοποιώντας το ίδιο VIP αεροσκάφος.


F3-min
F1-min
F2-min
F6-min