Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης που αφορούσε τα κωλύματα εγγραφής σε αθλητικά σωματεία.

Για ξεκάθαρη παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΟ ώστε να μπορέσει να είναι υποψήφιος ο κ.Ζαγοράκης, κατηγόρησε τον υπουργό Αθλητισμού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, αναφέροντας ότι ο κ. Αυγενάκης γράφει μαύρη σελίδα στον αθλητισμό.

Για αγωνία του υφυπουργού Αθλητισμού να ελέγξει τις αθλητικές ομοσπονδίες με τις τροπολογίες που φέρνει κάθε 15 μέρες στη Βουλή έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Η κυβέρνηση νομοθετεί με βάση κομματικά συμφέροντα ανέφερε από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας. Ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, διερωτήθηκε αν στον κ. Αυγενάκη «αρέσει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει και δικό του προποτζίδικο, κάνοντας λόγο ηθικούς λόγους».

Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για συνωμοσιολογία, και απάντησε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί φωτογραφικής διάταξης καθώς όπως τόνισε «η ρύθμιση αφορά στο σύνολο των Ομοσπονδιών» και συμπλήρωσε, ότι «παρότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι παρήλθε η προθεσμία ενστάσεων για τις υποψηφιότητες στην ΕΠΟ δεν έγινε καμία ένσταση για την υποψηφιότητα του κ. Ζαγοράκη».