Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινουπόλης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στο Φανάρι οι δύο δήμαρχοι έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Νομίζω ότι η κοινή παρουσία μας σήμερα εδώ στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα με πολλούς συμβολισμούς, αλλά και ουσία. Ένα μήνυμα για το χθες το σήμερα και το αύριο. Και τιμά ιδιαίτερα, τον φίλο και συνάδελφο Εκρέμ ότι είμαστε εδώ μαζί», αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Οικουμενικό Πατριάρχη για αυτή τη συνάντηση τονίζοντας ότι είναι ευλογία για την Κωνσταντινούπολη να αποτελεί την αδιαπραγμάτευτη έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

« Είναι ένα δώρο της ιστορίας που ενισχύει την συνομιλία των πολιτισμών, ενδυναμώνει τις διαθρησκευτικές σχέσεις και εγγυάται την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Και ασφαλώς το Πατριαρχείο είναι μια κιβωτός αγάπης, ελπίδας και δύναμης για όλους. Έλληνες και Τούρκους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.Το Πατριαρχείο εδώ και αιώνες χτίζει γέφυρες και γκρεμίζει τείχη. Και είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο όχι μόνο συμβολικά, αλλά και στην πράξη», καταλήγει στο μήνυμά του ο Κώστας Μπακογιάννης.