Στις διατάξεις που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία των δικαστηρίων και στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των δικαστηρίων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας επισημαίνοντας πως αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και της άσκησης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Ο κ. Κώτσηρας απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγορούν την κυβέρνησή που νομοθετεί εν μέσω πανδημίας απάντησε «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δικηγόροι πλήττονται και έχουν γίνει προσπάθειες όλο αυτό το διάστημα, στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, να ενισχυθούν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες και πράγματι προσπαθεί η Κυβέρνηση να βάλει πλάτη».

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη, που θυμήθηκε να αναφέρει, τι έκανε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το «κίνημα της γραβάτας». Η κ. Κώτσηρας τόνισε πως «το λοιδορούσατε το κίνημα. Οκτώ μήνες αποχής είχαν οι δικηγόροι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, κομβικό κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής τους. Κωφεύατε, τους λοιδορούσατε για τη γραβάτα -και τους άλλους επιστήμονες- κι έρχεστε τώρα και θυμάστε τους δικηγόρους, προσπαθώντας ενδεχομένως να αντλήσετε πολιτικά οφέλη» είπε ο υφυπουργός.

Ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε και στους ασκούμενους δικηγόρους, όπως τόνισε «υπήρχε παλιότερα πρόγραμμα άσκησης στα δικαστήρια κι εγώ ως πρόεδρος των νέων δικηγόρων και των ασκούμενων, μαζί με συναδέλφους το είχαμε στηρίξει. Ξέρετε ποιος το κατήργησε; Η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα υπάρχει και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε». Μην φτάνουμε σε σημείο να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα για να αντλήσουμε οφέλη, όταν οι ίδιες οι πράξεις της δικής σας Κυβέρνησης έναντι των επιστημόνων είχαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.