Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) συγκαλείται αύριο στις 11:00, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με θέματα τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Η σύγκλιση του ΕΣΕΠ θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών και σε αυτήν έχει προσκληθεί και θα παρευρίσκεται και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, λόγω των προαναφερθέντων δύο θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, θα ενημερώσει και αυτός με τη σειρά επί θεμάτων της αρμοδιότητάς του, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά την τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδας, για τους λόγους που έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ και ο ΥΕΘΑ, κάτι που δεν είναι ασφαλώς συνηθισμένο, ο εκπρόσωπος μας είπε ότι στην ενημέρωση θα έχει προηγηθεί ο ΥΠΕΞ και θα ακολουθήσει ο ΥΕΘΑ για τα δικά του θέματα. «Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μην προσπαθείτε να ‘δείτε’ κάτι άλλο σε αυτήν την κίνηση που δεν υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.