«Αθλιότητες» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας περί πλαστογράφησης εγγράφου μετακίνησης ώστε να παραστεί σε βάφτιση όπου ήταν νονός ο υπουργός Ανάπτυξης. «Οι γονείς του παιδιού είχαν σοβαρό λόγο για να ζητήσουν να γίνει το μυστήριο» …είπε ο κ. Γεωργιάδης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βάλει στη λάσπη. Ντροπή σας που θέλετε να κάνετε βόθρο την Ελλάδα. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι σας Πολάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια απάντησε στα όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας: «Να μιλήσουμε για πλαστογραφία λοιπόν, και το γελοίο όλων των επιχειρημάτων είναι να μιλάει ο Α. Τσίπρα για πλαστογράφηση! Επειδή είδα τον κ. Τσίπρα να είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στο θέμα της πλαστογραφίας, για να θυμηθούμε την ευαισθησία του Α. Τσίπρα στο αδίκημα της πλαστογραφίας: στις 3.8.2016 ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος υπουργός Δικαιοσύνης, έφερε νόμο για την πλαστογραφία». 

«Την ίδια στιγμή που ψηφίζατε αυτόν τον νόμο κ.κ του ΣΥΡΙΖΑ, ο αδερφός του κ. Τσίπρα καταδικάστηκε από δικαστήριο ως πλαστογράφος αλλά λόγω του νόμου του κ. Τσίπρα δεν πρόλαβε να καταδικαστεί σε ποινή, επειδή είχε προλάβει ο αδερφός του προηγουμένως να του δώσει παραγραφή!΄Τόση είναι η πραγματική ευαισθησία του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας νομοθέτησε για τον αδελφό του προκειμένου να μην καταδικαστεί για υπόθεση πλαστογραφίας. Να ζητήσει παραίτηση από τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας».

«Εγώ έρχομαι να απαντήσω αμέσως στα επιχείρημα πρώτα του κυρίου Τσίπρα ότι το έγγραφο είναι μάλλον πλαστό και μάλιστα είπε ότι αν αποδειχθεί αυτό θα πρέπει να παραιτηθώ. Αν είχα εγώ πλαστογράφησει έγγραφο για να δικαιολογήσω εκ των υστέρων την συμμετοχή μου σε ένα μυστήριο θα είχα παραιτηθεί όχι μόνος από υπουργός αλλά και από βουλευτής και θα εξαφανιστεί. Αν είναι δυνατόν ένας υπουργός να πλαστογραφήσει έγγραφο και να το διαφημίζει και στο Twitter», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.



«Υπάρχει τρόπος να φανεί αν είναι πλαστό ή όχι. Έχετε κάνει και ερώτηση και στη Βουλή. Η άδεια έχει δοθεί από την Πολιτική Προστασία και έχει ημερομηνία. Εκτός αν μου πείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης πλαστογραφεί και τα δεδομένα από το email της Google. Η συζήτηση ως προς την πλαστότητα ξεκίνησε ως αστείο και όλο αυτό έγινε τραγικό», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ότι ο Πρόεδρος Γ. Καταπόδης μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης πλαστογράφησε το έγγραφο μυστηρίου βάπτισης του παιδιού του; Αν παρουσίαζα εγώ πλαστό έγγραφο για τη βάπτιση του παιδιού του κυρίου Καταπόδη ο ίδιος θα έπρεπε να είχε αντιδράσει. Άρα λέτε ότι ο πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γ. Καταπόδης έχει συνεργήσει στην καλύτερη περίπτωση», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης στην συνέχεια υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα: «Ποιος είναι ο κύριος Καταπόδης, δεν είναι μία επιλογή δικιά μου, ο Πρόεδρος προτάθηκε στη Βουλή των Ελλήνων για αυτή τη θέση από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα από τον κύριο Σταθάκη. Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία η Νέα Δημοκρατία ψήφισε λευκό και έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι σήμερα ο κ. Καταπόδης».

Απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση είπε «φαντάζεστε κύριε συνάδελφε, ότι είχατε δώσει τη θέση του προέδρου της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Εσόδων επί τρία χρόνια σε έναν πλαστογράφο!» είπε και συνέχισε «το έγγραφο είναι απολύτως αληθές και έχει βεβαίωση ημερομηνίας, δια του ηλεκτρονικού συστήματος. Ξεκαθαρίζω, εάν ήμουν πλαστογράφους θα είχα παραιτηθεί αμέσως».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εξηγήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τη βάπτιση στην οποία συμμετείχε, καθώς, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, έγινε νονός, είδηση που δημιούργησε αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη στιγμή που μιλούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης μπήκε στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει: «Ήρθε ο νονός; Άξιος».



Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης να δώσει απαντήσεις γύρω από τη βάπτιση και την ειδική άδεια που δόθηκε, ενώ έθεσε το ερώτημα αν το έγγραφο της ειδικής άδειας ήταν πλαστό.

«Ελπίζω να δώσετε απαντήσεις, γιατί ετέθησαν κρίσιμα ερωτήματα. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό, όχι σε μένα. Και θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα, ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα που εσείς νομοθετήσατε. Αλλιώς δεν θα είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα σας κατηγορήσω, θα σας κρίνουν οι πολίτες που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων, τα οποία εσείς δυστυχώς δεν στερείστε , γιατί είστε, φαίνεται, από άλλη γενιά», είπε.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε την επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας πως «αποφάσισε να γίνει νονός στην περίοδο της πανδημίας». «Εντάξει, άξιος, άξιος, είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός νονός, θα στέλνει και λαμπάδα, αλλά δεν ξέρετε πόσοι συμπολίτες μας ανέβαλαν τελετές; Και ο κ. Γεωργιάδης μας παρουσιάζει ένα παλιόχαρτο, που φανερώνει αγραμματοσύνη αυτών που το συνέταξαν. Να μας πείτε αν το χαρτί αυτό είναι αληθές ή πλαστό! Αν είναι αληθές, να μας πείτε πόσα τέτοια χαρτιά έχετε δώσει! Αν είναι πλαστό, οφείλει να καταθέσει τώρα κιόλας ο κ. Γεωργιάδης την παραίτησή του! Θα περιμένουμε απαντήσεις».

«Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως βάφτισε παιδί τού επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις. Λέω αν ισχύει και αν όχι να το διαψεύσει! Εδώ υπάρχει μείζον ζήτημα. Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, που λειτουργεί ως κεντρική αναθέτουσα αρχή! Θα κληθεί ο εν λόγω πρόεδρος δημοσίων συμβάσεων να ελέγξει την υπηρεσία του κουμπάρου του! Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας λέει ότι κωλύεται να επιληφθεί του ζητήματος αν ο ίδιος ή συγγενείς ή πρόσωπο που τελεί σε σχέση φιλίας έχει πρόδηλο συμφέρον! Θα μείνει στη θέση του; Δεν κρίνετε ότι υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα; Κυβέρνηση κουμπάρων και κουμπαριάς για να διαχειρίζεστε το δημόσιο χρήμα και τις συμβάσεις. Η συμπεριφορά σας προσβάλλει κάθε πολίτη! Και η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη! Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.