Πρόσκληση στον Κ. Μητσοτάκη απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Α. Τσίπρας για «πολιτικό μορατόριουμ» μέχρι να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

«Η χώρα περνά μια πολύ κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο που θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα είναι να αντιληφθείτε ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή αντί να διχάζετε να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά νομοθετήματα να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη στιγμή. Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πως θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων» είπε χαρακτηριστικά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας κάνοντας παρέμβαση στη Βουλή τόνισε πως «βρισκόμαστε ξανά στο σημείο μηδέν δεν είναι τυχαίο.
Θα παραδεχθείτε την αποτυχία σας! Ότι έχετε επιβάλει μέτρα αχρείαστα και εκεί που έπρεπε να πάρετε μέτρα δεν τα πήρατε. Ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη. Όταν βάζατε τους ανθρώπους από τις 6 το απόγευμα στα σπίτια τους ήταν βλακώδες την στιγμή που δεν πήρατε μέτρα για τα Μέσα Μεταφοράς. Ότι το lockdown τύπου ακορντεόν ήταν το μεγαλύτερο φάλτσο που έχετε κάνει;

Ο κ. Μητσοτάκης μας κατέθεσε μελέτη για τις επιπτώσεις διαδηλώσεων αρνητών της μάσκας. Αυτό το απέκρυψε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν ήμουν πρόχειρος να το απαντήσω τότε κάθισα όμως και τη μελέτησα. Οι μελετητές λένε ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις όπου οι διαδηλωτές πάνε με μάσκες και αποστάσεις δεν συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων. Η κυβερνητική εκπρόσωπος μας είπε ότι οργανώθηκαν πάνω από 150 διαδηλώσεις. Έγω σας λέω ότι κάθε ημέρα, έχουμε πάνω από 150 τέτοιου είδους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους στο ΜΕΤΡΟ. Σταματήστε να πετάτε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Επιτέλους σοβαρευτείτε», είπε ο κ. Τσίπρας.