Ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και του Τουρκικού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο τέλος της συνάντησης προέκυψε και μια ακόμη εξέλιξη καθώς ο Έλληνας Υπουργός Νίκος Δένδιας αποδέχθηκε, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

 Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης, ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ Πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

 Οι πολιτικές διαβουλεύσεις άρχισαν στις 10 το πρωί, μία ημέρα μετά τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και διεξήχθησαν σε επίπεδο υπηρεσιακών γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Της ελληνικής αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης και της τουρκικής ο ΥΦΥΠΕΞ Πρέσβης Σεντάτ Ονάλ.

 Οι πολιτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπηρεσιακών γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών εντάσσονται στο πλαίσιο της διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας προς εξασφάλιση της αναγκαίας λειτουργικότητας στις διμερείς σχέσεις με τη γείτονα χώρα.