Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
μητσοτάκης
Πολιτική

Μητσοτάκης: Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει σεβασμό - Τέσσερις προτάσεις για την αστυνομική βία

Οι προτάσεις για την εξάλειψη της αστυνομικής βίας

Με μια ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις τέσσερις προτάσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό των φαινομένων αστυνομικής βίας. 

«Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει το δικό του σεβασμό. Μόνο όταν η συμπεριφορά του είναι επαγγελματική μπορεί να γίνει αποτελεσματική. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση. Οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 


Αναλυτικά οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης:
  1. Όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να φέρουν καταγραφή εικόνας και ήχου. «Θα έχουμε αντιδράσεις από την αρχή προστασίας δεδομένων» τόνισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση επί του ζητήματος.
  2. Δυνατότητα συνεργασίας με την αστυνομία άλλων χωρών για να ενισχυθούν τα ψυχογραφικά τεστ σε αστυνομικούς.
  3. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει δέσμευση να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών.
  4. Ο Συνήγορος του πολίτη να αποκτήσει ειδικό βοηθό συνήγορο με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών, με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας.