Στην επίθεση πέρασε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά την συζήτηση για το ΤΧΣ στην Ολομέλεια της Βουλής, καταγγέλλοντας τον Πρωθυπουργό «ότι επιλέγει να μην απαντήσει στην δική του επίκαιρη ερώτηση για την αστυνομική βία, γιατί δεν τον συμφέρει, δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει», όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25.

Ο κ. Βαρουφάκης ανάφερε πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το δικαίωμα στην Ώρα του Πρωθυπουργού να απαντήσει σε 2 επίκαιρες ερωτήσεις. Δηλαδή και στην δική του.

Όπως ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης, τον ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης που συμμετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι «παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής αύριο θα συζητηθεί μόνο μία ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, του Α. Τσίπρα».

Ο κ. Βαρουφάκης απηύθυνε κάλεσμα προς τον πρώην σύντροφο του Α. Τσίπρα να μην πάρει μέρος στην αυριανή οπερέτα και να μην έρθει στη Βουλή να συμβάλει στην καταπάτηση του Κανονισμού. Όπως επεσήμανε, απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταικούρα, «υπάρχουν νόμοι, υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχει ο Κανονισμός της Βουλής και θα σας καταγγείλουμε στη κοινή γνώμη, για την καταπάτηση τους από την κυβέρνηση».