Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Επί παντός επιστητού» με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πλατή.

Στη συζήτηση σε σχέση με τα γεγονότα της επικαιρότητας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη

«Είχαμε μια πολύ κακή μέρα για την πανδημία στη χώρα μας. Ήταν μια μέρα με πάνω από 3.000 κρούσματα, έχουμε δεκάδες ξανά νεκρούς, έχουμε ένα σχέδιο ανοίγματος το οποίο δεν φαίνεται να λειτουργεί και φυσικά έχουμε μια μεγάλη κοινωνική, οικονομική και ψυχολογική πίεση μέσα σε κάθε σπίτι. Άρα πάνω σε ένα τέτοιο σκηνικό το να βλέπεις την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να δημιουργούν τέτοιες μάχες και τέτοια επεισόδια σε παραστάσεις που ευνοούν μόνο τον διμέτωπο πολιτικό του αγώνα εμείς το βρίσκουμε κοινωνικά αναντίστοιχο. Δεν μπορούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργούν πάλι ένα θερμοκήπιο έντασης για να φυτρώσει ξανά ο διχασμός που κάναμε αμάν για να τον αφήσουμε πίσω τα μνημονιακά χρόνια. Άρα αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι προφανώς και να πέσουν οι τόνοι, προφανώς πρέπει να καταδικάσουμε τη βία και να μπορέσουμε να απομονώσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που βρίσκουν αφορμή με τέτοιες εντάσεις να ξαναβγούν στην επιφάνεια αλλά το σημαντικό είναι να αποκτήσει η χώρα αυτή τη στιγμή σχέδιο και να κατασταλάξουμε ότι θα προχωρήσουμε ενωμένοι απέναντι στην πανδημία. Έχουμε βαρεθεί να το φωνάζουμε ότι ο κοινός εχθρός της πατρίδας μας είναι ο ιός και μόνο έτσι θα μπορέσουμε τα κόμματα να δείξουμε και να μετρηθούμε πόσο υπεύθυνοι είμαστε απέναντι σε αυτή τη συνθήκη. Άρα επιβάλλεται αυτή τη στιγμή να πάνε οι πολιτικοί αρχηγοί να συζητήσουνε για την πανδημία, να συζητήσουμε για αυτά τα φαινόμενα που υποβαθμίζουν τη δημοκρατία και αν μη τι άλλο να προκύψει ένα εθνικό σχέδιο».

Για την αστυνομική αυθαιρεσία

«Ζητάμε επανειλημμένα να έρθει στη Βουλή ο κ. Χρυσοχοϊδης με τον κ. Αλιβιζάτο να μας πουν τι γίνεται με αυτή την περίφημη επιτροπή και να μας πουν τι συμβαίνει πραγματικά στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας. Δεν είναι ένα και δύο τα περιστατικά και κάθε πολίτης διαπιστώνει ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται από την πανδημία εφευρίσκει μάχες, εφευρίσκει αφορμές για να βγάλει την Αστυνομία μπροστά. Από την άλλη ο κ. Τσίπρας πιέζεται προφανώς από τα εσωκομματικά του ακροατήρια, θέλει να είναι σε αυτή την αντιπαράθεση γιατί τον βολεύει αλλά σε κάθε περίπτωση αυτός που χάνει τελικά είναι ο πολίτης που είναι κλειδωμένος μέσα στο σπίτι, φοβάται για την υγεία του, δεν έχει χρήματα και το κυριότερο δεν βλέπει οδικό χάρτη εξόδου».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι αν είχαν καταδικαστεί εντόνως το περιστατικό της Κυριακής θα είχαν αποφευχθεί τα χθεσινά επεισόδια

«Πλανάται πάνω από τη χώρα μια αίσθηση αστυνομοκρατίας εκεί που η κυβέρνηση βλέπει ότι στριμώχνεται, και προφανώς αυτές οι καταδίκες δεν μπορεί αν είναι τυπικές πρέπει να είναι καταδίκες αποφασιστικές. Χρειάζεται δηλαδή η κυβέρνηση να δείξει ότι δεν ανέχεται τέτοια περιστατικά στον σκληρό πυρήνα του κράτους που είναι η καταστολή. Από την άλλη δεν πρέπει αυτά τα περιστατικά να δημιουργήσουν όρους βεντέτας, δεν πρέπει να δίνουν ραντεβού κάποιοι για να σκοτώσουν έναν αστυνομικό και οι αστυνομικοί να επιστρέφουν για να ασκούν βία πάνω στους πολίτες».

«Το να είσαι δημοκράτης σημαίνει ότι να είσαι και με το νέο οποίος τις έφαγε από την αστυνομία προχθές αλλά είσαι και με τον αστυνομικό ο οποίος παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Άρα καμία λογική βεντέτας, καμία λογική αντιποίνων, καμία λογική ότι πάμε να διοικήσουμε τη χώρα με την αστυνομία επειδή δεν μας βγαίνε το σχέδιο εξόδου από την πανδημία αλλά και προφανώς καμία ανοχή τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που πάνε να ξαναγυρίσουν τη χώρα χρόνια πίσω για να μπορέσουν να επιβιώσουν ξανά σε ένα σκηνικό κρίσης. Δεν αντέχουμε τέτοιο διχασμό ξανά».